قوانین

درجه بندی سختی سفرهای طبیعت گردی

درجه بندی سختی سفرهای طبیعت گردی

درجه بندی سختی سفرهای طبیعت گردی

طبیعت گردی (Natural Tourism) یکی از پرطرفدارترین نوع گردشگری است. طبیعت گردی هر نوع سفری که با طبیعت در ارتباط باشد را می گویند و در واقع پایه و اساس این نوع گردشگری، طبیعت است.

شاید شما هم در پکیج‌های مختلف تورهای طبیعت گردی، چشمتان به قسمت سختی سفر خورده باشد.

استانداردهای جهانی برای طبیعت گردان و بسیاری از رشته‌های ورزشی، درجه سختی یا Degree of difficulty تعریف کرده‌اند تا افراد بر اساس توانایی‌های جسمی خود، فعالیت‌هایشان را پی بگیرند.

درجه بندی سختی سفرهای طبیعت گردی

ما درجه بندی سختی سفرهای طبیعت گردی را متناسب  با سطح توانایی جسمانی به پنج گروه سبک، متوسط ، سخت و سنگین و فوق سنگین تقسیم بندی کرده ایم.

این تقسیم بندی صرفا به لحاظ سنجش و محک توانایی شخصی افراد برای شرکت در برنامه سفرهای طبیعت گردی ارائه شده است. در این درجه بندی ها عامل های مختلفی همچون مسافت طی شده، شیب مسیر، محل اقامت، ارتفاع و شرایط آب و هوایی در نظر گرفته شده است.

 سبک▲

این الگو، سبک ترین نوع سفرهای طبیعت گردی محسوب می گردد. طبیعت گردی سبک سریع ترین رشد را در بین افراد علاقمند به طبیعت داشته است. این برنامه ها مناسب بیشتر افراد با سطح توانمندی متوسط هستند و به کمترین فعالیت جسمانی و ورزشی نیاز دارد. پیاده روی در دامنه کوه یا در مسیرهای هموار جزو این نوع طبیعت گردی محسوب می گردد.

متوسط ▲▲

 سطح آمادگی جسمانی خوبی برای این نوع سفرها لازم است. این سفرها مناسب برای اکثر کوهپیمایان و راه پیمایان بوده و شامل پیاده روی های نه چندان طولانی (۲ تا ۴ ساعت در روز) و عبور از مسیرهای دارای فراز و نشیب نسبتا” کم است. همچنین آمادگی جهت اقامت در کمپ و چادر و استفاده از توالت صحرایی برای شرکت در این برنامه ها ضروریست.

 سخت▲▲▲

  این سفرها مخصوص افراد با آمادگی جسمانی بالا می باشد که از تجربه قبلی کوه پیمایی در مسیرهای ناهموار با روزهای بلند برخوردار هستند. مدت زمان کوه پیمایی در این برنامه بطور متوسط ۴ تا ۷ ساعت در روز مباشد و مسیرهای این سفرها بیشتر در ارتفاعات بالا (حداکثر ۴۲۰۰ متر) می باشد. آمادگی جهت اقامت در کمپ ارتفاعات و استفاده از توالت صحرایی برای این برنامه ها ضروری است.

 سنگین ▲▲▲▲ 
این سفرها مختص افرادی است که قبلا در برنامه های  با درجه سخت شرکت نموده و خود را برای شرایط کوه نوردی (روحی و جسمی) سنگین و صعود آماده نموده اند. همچنین این برنامه ها برای افراد با تجربه و با سابقه کوه نوردی و کوه پیمایی در ارتفـاعات مناسب میباشد که می بایست به تایید سرپرست برنامه های کوه نوردی برسد. این برنامه ها معمولا در ارتفاعات بالاتر از ۴۲۰۰ متر می باشد و دارای روزهای طولانی ( بالاتر از ۸ ساعت در روز) در شرایط آب و هوایی متغیر و نا پایدار اجرا خواهد شد.آمادگی جسمانی بسیار بالا و تجربه اقامت در کمپ در ارتفاعات و استفاده از توالت صحرایی جزو شرایط حضور در برنامه ها می باشد.
 فوق سنگین ▲▲▲▲▲ 
 این سفر ها مختص افرادی است که اولاً دارای آمادگی جسمانی بالایی بوده و ثانیاً قبلاً در برنامه های ما شرکت نموده  و خود را از نظر روحی و جسمی برای شرایط سنگین صعود آماده کرده باشند . برای حضور در این برنامه ها تایید تجربه و سابقه قبلی افراد در کوه نوردی و راهپیمایی در ارتفاعات بالا، توسط سرپرست برنامه، ضروری است. این نوع برنامه ها، معمولاً در ارتفاعات بالای ۵۲۰۰ متر و در مسیر های گاه ناهموار و سنگلاخی، گاه با شیب های تند و در شرایط آب و هوایی متغیر و ناپایدار انجام می شود. همچنین مسافت ها طولانی و گاه به بالاتر از ۸  تا ۱۲ ساعت (تقریباً در تمام طول روز) راهپیمایی و کوهنوردی همراه با آشنایی کامل انواع تکنیک های ورزش کوهنوردی کار با ابزار آشنایی کامل در معبر های عبور و صعود از یخچال ، صخره در ارتفاعات بالای ۵۲۰۰ متر ضروری است. در این برنامه نیز تجربه قبلی، برخورداری از تجهیزات کوه نوردی و آمادگی برای اقامت در چادر و ارتفاعات بالا و آب و هوای نامساعد و استفاده از توالت صحرایی ضروری است. در کشور ما ایران چنین تجربیاتی را در ارتفاعات بالای ۳۵۰۰ متر در فصل زمستان میتوان تجربه کرد .

کلید واژه:

درجه بندی سختی سفرهای طبیعت گردی

مطالب مرتبط:

قوانین و مقررات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 12 =