شامگاه روز 16مردادماه زمین شاهد پدیده ماه گرفتگی خواهد بود که این گرفت در ساعت 21 از ایران قابل مشاهده است.
به گزارش سایت تخفیف سنتر مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به ماه گرفتگی روز 16 مرداد ماه گفت: این ماه گرفتگی از نوع خورشید جزئی است که در شبانگاه روز 16 مرداد ماه رخ میدهد.
وی این ماه گرفتگی را متعلق به ساروس (دوره) 119 دانست و اظهار کرد: این گرفت شصت و دومین گرفت از 83 گرفت این ساروس است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اضافه زمان رصد این پدیده نجومی به جز در آمریکا از 4 قاره کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه انجمن برنامه ای برای رصد مردم برای ماهگرفتگی فردا ندارد، گفت: حدود 15درصد طرح ما در ماهگرفتگی 16 مرداد درون سایه زمین قرار میگیرد و به دلیل جزئی بودن گروه آموزش کابردی انجمن نجوم آماتوری ایران برنامه رصدی برای علاقهمندان برگزار نمیکند.
عتیقی یادآور شد: اهمیت ماهگرفتگی کمتر از خورشیدگرفتگی است زیرا در هنگام خسوف ماه درون سایه زمین قرار میگیرد و تنها در گرفتگی جزئی ماه کروی بودن زمین ثابت میشود، همچنین میتوان به نبود جو در کره ماه پی برد و با عکاسی نجومی و کارهای آماتوری ماه گرفتگی جزئی را ثبت کرد.
علی ابراهیمی سراجی کارشناس نجوم رصدخانه شهرری نیز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: به لحاظ بصری چون ماه از لبه های سایه های زمین عبور می کند فرصت خوبی است که می توان جو و کرویت زمین را به وضوح رصد کرد.
وی افزود: ماه گرفتگی جزئی، نوع کمیاب تری از ماه گرفتگی ها هستند و در صورت رصد با تلسکوپ یا دوربین های دوچشمی، می توان دهانه هایی بر روی کره ماه دید که رفته رفته وارد سایه زمین می شود. برای ناظر فرضی روی کره ماه این پدیده به صورت یک خورشید گرفتگی دیده می شود.
این کارشناس نجوم درباره زمان رخداد این پدیده زیبا گفت: ماه گرفتگی نیم سایه از ساعت 20 و 10 دقیقه شروع می شود، دیدن این مرحله از ماه گرفتگی دشوار است.
وی افزود: از ساعت 21 قسمت جنوبی ماه مقداری تغییر رنگ می دهد.
ابراهیمی سراجی گفت: از ساعت 22 و 53 دقیقه ماه گرفتگی جزئی آغاز و تا ساعت 23 و 52 دقیقه، 25درصد ماه وارد سایه زمین می شود.
مراحل پایانی این پدیده تا ساعت 24 ادامه دارد و در ساعت 1 و 20 دقیقه بامداد به پایان می رسد.